Tandia
Ett fullservice labb

Tandia är ett tryggt val för dig som tandläkare.
Vi är ett fullservice labb som använder den senaste tekniken.

Fullservicelaboratorium

Tandia är ett av de ledande fullservicelaboratoriumen i Sverige. Vi har över 40 års erfarenhet med tillverkning i Malmö med eget fräscenter där vi använder senaste CAD/CAM teknologin. Tandia samarbetar vidare med kinesiska Royal Dental Lab sedan mer än 10 år, vilket gör att vi kan leverera kostnadseffektiva lösningar till tandläkare som accepterar längre leveranstider.

Tandia levererar högkvalitativa:

Estetik och Styrka i en Perfekt Symbios

Tandia använder en mycket genomskinlig zirkoniumoxid som kombinerar höga mekaniska egenskaper med enastående translucens. Med en styrka på 1100 MPa är den perfekt för broar och komplexa konstruktioner.

Modernt fräscenter

På Tandia satsar vi stort på den nya scanning tekniken. Vi har ett av Sveriges största och modernaste fräscenter med utrustning och maskiner från marknadsledare som:

Implantat i full Zirkon

Tandia tillverkar implantat i full zirkon, men också implantat där baren är gjord av zirkon med cementerade fullanatomiska singel kronor.

Vi arbetar vidare med polyetereterketon (PEEK). Denna högpresterande polymer har använts framgångsrik i många medicinska områden och nu också inom tandvård som ett direkt resultat av CAD/CAM tekniken.

Kontakta oss

Fullanatomiska kronor

Men technologi i all ära, det viktigaste är kompetens och erfarenhet. På Tandia har vi personal passionerad av den nya tekniken och som arbetat med scanning i många år. Vi arbetar företrädesvis med fullanatomiska kronor i Zirkon. Det ger stora fördelar i jämförelse med traditionella produkt

Marknadsledande på Nylonproteser

Tandia är marknadsledande i Sverige på nylonproteser och arbetar sedan över 10 år med vår egen LexFlex® protes. LexFlex är smidig, lätt och med mycket hög passform. Protesen är gjord av ett starkt biokompatibelt nylon.

Sverige, Danmark och Norge

Tandia arbetar med tandläkare i Sverige, Danmark och Norge, och erbjuder personlig service, snabba omloppstider och användande av den senaste tekniken.

Varmt välkommen till Tandia!

Mårten Swensson

VD